У Краматорському районі піротехніки знешкодили 15 артилерійських снарядів в одній з водойм

Група підводного розмінування Служби порятунку обстежила ділянку річки Сіверський Донець у Краматорському районі. Під час робіт піротехніки виявили 15 артилерійських снарядів калібром 152 мм. Йдеться у повідомленні ГУ ДСНС у Донецькій області.

“Всього за минулу добу піротехнічні підрозділи ДСНС залучалися до обстеження території у Покровському та Краматорському районах. Силами піротехніків було виявлено та знищено 19 одиниць вибухонебезпечних предметів на території площею 6,52 га та 0,05 га акваторії”, – повідомили рятувальники.

Тож у ДСНС ще раз нагадали, що на території Донецької області немає офіційно визначених та обладнаних місць для купання і закликали утриматись від купання у водоймах.

Вибухонебезпечними предметами забруднені не тільки водойми, але й земля

На Донеччині небезпечними знахідками забруднені не тільки річки та озера, але й землі, включно з сільськогосподарськими угіддями. З початку повномасштабного вторгнення сапери виявили та знешкодили близько 60 тисяч одиниць вибухонебезпечних предметів на території області.

“З початку повномасштабного вторгнення спеціалісти Головного управління 13 тисяч разів долучались до виявлення та знешкодження близько 60 тисяч одиниць вибухонебезпечних предметів та обстежили близько 10 тисяч га території, серед яких – 519 га це землі сільськогосподарського призначення”, – повідомив провідний інспектор відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Донецькій області Єгор Друзь.

Що робити якщо побачили підозрілий предмет:

  • зупинитись, повідомити оточуючих про небезпечну знахідку;
  • покинути місце, важливо – повертатись тим маршрутом, яким прийшли;
  • за можливості позначити місце, наприклад, гілками дерев;
  • не торкатися незнайомого предмету;
  • повідомити у ДСНС чи Нацполіцію за номерами 101, 102 або 112.