поліція

У Краматорську п’яний водій пропонував патрульним хабар: подробиці

У Краматорську п’яний водій пропонував патрульним неправомірну вигоду: поліцейські передали правопорушника слідчо-оперативній групі.

Про це повідомляє Патрульна поліція Краматорська та Слов’янська.

Учора, 31 липня, вдень у Краматорську екіпаж патрульних помітив транспортний засіб Alpha під керуванням 39-річного громадянина.

Під час спілкування з водієм патрульні виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння.

Пройти огляд у встановленому законом порядку на місці чи в медичному закладі чоловік відмовився.

Також патрульні встановили, що громадянин не мав права керування транспортним засобом та цей транспортний засіб не був зареєстрований у встановленому законом порядку.

Після чого поліцейські повідомили водія про те, що за вказане правопорушення на нього будуть складені адміністративні матеріали.

Але громадянин, бажаючи уникнути відповідальності, запропонував патрульним неправомірну вигоду у розмірі однієї тисячі гривень.

Поліцейські попередили чоловіка про кримінальну відповідальність за такі дії, але марно — попередження громадянин проігнорував та наполягав на своїй пропозиції.

В результаті патрульні відсторонили водія від керування та склали на нього протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп’яніння), постанову за ч.2 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування) КУпАП, а також за фактом пропозиції неправомірної вигоди викликали на місце слідчо-оперативну групу Краматорського РУ поліції.