опалювальний сезон 2024

У Краматорську обговорили підготовку до опалювального сезону та нові можливості фінансування

Олександр Гончаренко, начальник Краматорської міської військової адміністрації, зустрівся з головами об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та обговорив з ними підготовку до опалювального сезону.

Про це повідомляє Краматорська міська рада.

Від початку повномасштабного вторгнення багато ОСББ залишились, фактично, без керівників, адже значна кількість їх евакуювались до більш безпечних регіонів і відстежувати підготовку до зими окремо взятих будинків стало важче.

“Коли мова йде про управляючі компанії, або ж житлово-будівельний кооператив ми знаємо — є керівник, заступник, головний інженер та служби, які, попри нестачу кадрів, зроблять свою справу — підготують будинки до зими, – наголосив Олександр Гончаренко під час спілкування. – Що стосується ОСББ — ситуація складніша. Вони отримують теплоносій з загальних мереж, а от хто відповідальний за підготовку будинку до зими та стале проходження опалювального сезону — знайти важче”.

Аби вирішити це питання Олександр Гончаренко запропонував головам ОСББ обрати представника, одного або кількох, який братиме участь в оперативних нарадах УЖКГ та буде готовий поширювати важливу інформацію в сфері житлово-комунального господарства серед колег.

Також участь у зустрічі з головами ОСББ взяли представники Приватбанку та Ощадбанку. Вони розповіли про програми кредитування для ОСББ, за якими ті можуть забезпечити будинки альтернативними джерелами енергії — сонячними панелями або тепловими насосами.