У Краматорську поліція навчала дітей розпізнавати небезпеку

Аби створити безпечне середовище для дітей у прифронтових районах поліцейські та працівники ДСНС приділяють окрему увагу профілактичним заходам щодо зменшення ризиків травмування дітей. Цього разу мобільний клас з мінної безпеки приїхав до Краматорська.

Про це повідомляє Краматорське районне управління поліції Донецької області.

Нова реальність, в якій ми тепер живемо, вимагає від нас нових знань. Щоб захистити дітей від різних загроз, поліція вживає в період канікул додаткових превентивних заходів. Метою є створення безпекового середовища для дітей під час відпочинку.

Перехожих хлопців та дівчат ювенальні інспектори та рятувальники навчали, як діяти у разі виявлення підозрілих предметів та знайомили із макетами вибухонебезпечних предметів.

Поліцейські розповіли про нещасні випадки, які трапилися з дітьми, що знаходили небезпечні предмети. Головне правило мінної безпеки – не підходь! не чіпай! телефонуй 101 та 102!

Пам’ятайте, що вибуховий пристрій не завжди виглядає як зброя і активувати його може навіть найменша зовнішня дія: дотик, удар, струс, нагрівання. Детальніше про те, як розпізнати заміновані ділянки та діяти у випадку виявлення загрози – тут.