Головне у Краматорську: ТОП новин за тиждень

Редакція Pro100Media підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Краматорська за тиждень.

Багато років поспіль у Краматорську, в межах реалізації програми розвитку освіти міста, грошовими преміями відзначають учнів, які зайняли призові місця у Всеукраїнських учнівських олімпіадах з навчальних предметів ІІІ та IV етапів, а також їх учителів. Таким чином, 45 учнів закладів загальної середньої освіти Краматорська — переможців ІІІ та IV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2023-2024 навчальному році за І, ІІ, ІІІ місця, отримали по 5 тис. грн, 4 тис. грн., 3 тис. грн. відповідно.

Журналісти нашого видання вирішили провести опитування серед киян та гостей столиці. Ми запитали їх, чи знають вони значення деяких слів, які часто використовують жителі Донеччини. Зокрема, ми цікавилися такими словами, як “лайба”, “тремпель”, “коногонка” та інші. Результати опитування показали цікаві відповіді та реакції.

ліфти

У Краматорську ще 56 ліфтів будуть зупинені з 1 серпня у під’їздах з найменшим рівнем оплати за послугу. В той же час відзначається позитивна тенденція в деяких будинках, де ліфти було зупинено раніше. Тамошні мешканці відгукнулись на заклик Управляючої компанії і разом з нашими співробітниками плідно попрацювали з боржниками, що призвело до покращання платіжної дисципліни.

вода з крану

Якість питної води, яка проходить попередню підготовку та подається споживачам, має нехарактерні звичним показники «колір» та «запах», тож водопровідну воду для приготування їжі і напоїв обов’язково треба кип’ятити.

Дві модульні залізобетонні споруди типу “Сховище” коштуватимуть місцевому бюджету більше 3,7 мільйона гривень. Детальніше у матеріалі Pro100media. Краматорське комунальне підприємство ДРУАС цього тижня оголосило тендер на закупівлю двох модульних залізобетонних споруд типу «Сховище». Очікувана вартість складає понад 3,7 мільйона гривень. Зазначається, що конструкції мають бути доставлені у Краматорськ до кінця поточного місця. Виконуватиме замовлення ТОВ «АКАМ», яке визначено переможцем

У планах міської влади капітальний ремонт житлового будинку по вул. Шкільна, що у Старому місті. Про цей та інші нові тендери у матеріалі Pro100media. Будинок, що постраждав від обстрілу у липні, планують капітально відремонтувати. Управління житлово-комунального господарства Краматорської міської ради оголосило тендер на розробку проектної документації по об’єкту: Капітальний ремонт житлового будинку по вул. Шкільна, в м. Краматорськ. Цей будинок було пошкодженого внаслідок ворожого обстрілу 9 липня поточного року. Як повідомила тоді Краматорська міська рада, росіяни влучили у 9-поверхівку. Ще дві багатоповерхівки були пошкоджені. 3 людини отримали поранення. 

У Краматорську нещодавно розпочався капітальний ремонт шляхопроводу по вул. Академічна через балку Кутову. У звʼязку з цим з 2 липня тимчасово обмежено рух з об’їздом місця виконання робіт за двома схемами в залежності від подальшого напрямку руху:
1) В’ячеслава Чорновола (Маяковського) — Олекси Тихого — Дніпровська — Мостова
2) Хортицька (Хабаровська) — Леоніда Бикова — дорога через балку Кутова — бульвар Краматорський.