морква

Заготовляємо моркву на зиму: зручна готова заправка в супи і гаряче

Пропонуємо вам заготовити дуже просту консервовану моркву на зиму, яку можна додавати в супи, салати і другі страви. Зберігається така заготовка протягом року. Закривати її рекомендується в маленькі баночки об’ємом 500 мл, а після відкриття зберігати в холодильнику.

Маринована морква на зиму в банках універсальна

Інгредієнти:

  • морква – 1 кг;
  • оцет – 1 стол. л.;
  • сіль – 1 стол. л.

Моркву помити, почистити і натерти на звичайній тертці або тертці для корейської моркви. Перемішати разом з сіллю. Банки простерилізувати або просто промити гарячою водою з содою з двох сторін. А кришки прокип’ятити 10 хвилин. Викласти моркву в банки і влити оцет.

Банки з морквою на зиму поставити в каструлю з тканиною на дні, прикривши кришками. Банки не мають торкатися одна одної. Налийте в каструлю воду по плечики банки і поставте на середній вогонь. Після закипання води стерилізують банки 40 хвилин. Потім закатайте кришками, переверніть догори дном і накрийте теплою ковдрою. Залиште моркву з сіллю на зиму повністю остигати і переставте в темне місце.

Смажена морква з цибулею на зиму

Інгредієнти:

  • цибуля – 200 г;
  • морква – 300 г;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • помідори – 200 г;
  • соняшникова олія – 2 стол.л.;
  • вершкове масло – 2 стол.л.;
  • сіль, перець за смаком.

Моркву і цибулю помити і почистити. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю дрібно нарізати, перець і помідори нарізати кубиком. На сковороді разом розігріти олію і вершкове масло до гарячої температури, і викласти цибулю з морквою. Обсмажувати на середньому вогні 5-7 хвилин при постійному помішуванні. В кінці смаження посолити і поперчити овочі.

Потім викласти в сковорідку перець і смажити ще 5 хвилин. В кінці додати помідори і готувати зажарку ще 20 хвилин на маленькому вогні під кришкою. За бажанням додати в суміш свіжу зелень. 

Банки простерилізувати на водяній бані або в мікрохвильовці. Розкласти гарячу заправку для супу на зиму по банках і закрутити кришками. Перевернути банки догори дном, накрити теплим рушником і залишити до повного охолодження, а потім прибрати в темне прохолодне місце.