В районі Часового Яру зафіксували найбільшу кількість обстрілів за останні півтора місяця. Які підрозділи РФ там діють

За добу в районі міста Часів Яр на Донеччині зафіксували 438 обстрілів. Це найбільша кількість — від 29 травня цього року.

Про це телефоном Суспільне Донбас розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця” Назар Волошин.

“На Краматорському напрямку армія ПФ останнім часом сконцентрувала зусилля на відтинку біля Часів Яру – Кліщіївка, Андріївка. Продовжуються бої в районах Часового Яру, Кліщіївки, Калинівки. Противник намагається захопити ці населені пункти для розширення географії свого просування в напрямку Краматорська та Словʼянська”, — уточнив речник.

Він уточнив, що минулої доби українські бійці зупинили 20 російських атак на Краматорському напрямку, в районі Часового Яру, відбулась понад половина цих боїв. Це райони населених пунктів Кліщіївка, Калинівка та Андріївка Донецької області.

Які російські сили діють у районі Часового Яру

“На цьому напрямку діють підрозділи 98-ї повітряно-десантної дивізії противника, при підтримці підрозділів 200-ї окремої мотострілецької бригади (14-й армійський корпус, Ленінградського військового округу), а також 11-ї окремої десантно-штурмової бригади та 102-го мотострілецького полку (150-ї мотострілковий полк) стрілецької дивізії 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу, підрозділи 217-го і 331-го парашутно-десантних полків 98-ї повітряно-десантної дивізії, підтримувані з півночі окремими підрозділами 200-ї ОМСБР, а також підрозділами 102-го МСП, так званого “Добровольчого корпусу” і 11-ї окремої десантно-штурмової бригади”, — уточнив Назар Волошин.

Він уточнив, що через втрати російська армія потребує мінімум “перегрупування на місці”.