маринований перець

Рецепт найсмачнішого маринованого болгарського перця на зиму

Багато господинь влітку почали сезон консервації, але він триває досі. У жовтні саме час закривати перці – ціна на них нижче вже не буде. УНІАН з’ясував, як заготовити маринований гострий перець на зиму, а також солодкий болгарський.

Маринований перець на зиму на 5 кг (для 5 літрових банок)

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 5 кг
  • Вода – 1 л
  • Оцет 9% – 200 г
  • Олія соняшникова – 200 г
  • Цукор – 200 г
  • Сіль – 2 ст. ложки
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 5-6 горошин
  • Гвоздика – 2 бутони
  • Перець духмяний – 2 горошини

Для того щоб приготувати дуже смачний маринований перець на зиму, вам потрібно спочатку вимити перці, позбавити їх від насіння і розрізати на 4 частини (довші можна на більшу кількість частин). Приготувати маринад – в ємності змішати всі інгредієнти, крім оцту, кип’ятити 5 хвилин, в кінці додати оцет. Закип’ятити воду, туди опустити перці, бланшувати 2 хвилини, потім відкинути на друшляк. Опустити в киплячий маринад, проварити 5 хвилин. Перекласти перці в стерилізовані банки, залити маринадом і закатати кришками.

Перець маринований на зиму – простий рецепт з часником

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 3 кг
  • Часник – 100 г
  • Цукор – 300 г
  • Сіль – 90 г (3 ст. л. з гіркою)
  • Олія рослинна без запаху – 150 мл
  • Відвар (після варіння перцю) – 600 мл
  • Оцет 9% – 300 мл

Перці вимити, позбавити від насіння і плодоніжок, нарізати смужками. Часник очистити, нарізати часточками або пелюстками. Перець опустити в киплячу воду на 3-4 хвилини, потім шумівкою перекласти в емальовану ємність. Туди ж додати часник, рослинну олію, сіль, цукор. Залити відваром від перців, перемішати. Поставити на плиту, варити 6 хвилин після закипання. Додати оцет, дочекатися повторного закипання і зняти з плити. Маринований солодкий перець на зиму з часником готовий – його залишилося тільки розкласти по банках і закатати кришками.

Маринований гіркий перець на зиму в олії

Інгредієнти:

  • Перець гострий – 1 кг
  • Цукор – 150 г
  • Сіль – 1 ст. ложка
  • Вода – 125 мл
  • Олія рослинна – 50 мл
  • Оцет 6% – 190 мл

Перці вимити, прибрати насіння, нарізати овоч смужками. Приготувати маринад – змішати рослинну олію, цукор, сіль і воду. Довести до кипіння, потім викласти в маринад перці і додати оцет. Знову закип’ятити, проварити 3 хвилини, потім розкласти перець маринований на зиму в олії по стерилізованим банкам і закатати кришками.