Карітас допомагає родинам з дітьми в Краматорську в умовах війни

Пані Марина – молода матуся двох дітей, старшому з яких – три рочки, а молодшому – лише три місяці. Вони родиною проживають у Краматорську. За десять років військової агресії на Донеччині їх рідне містечко проходить шлях від квітучого обласного центру з розвиненою інфраструктурою до прифронтового міста, де всі перспективи та мрії ставлять на паузу через невизначеність і загострення ситуації на фронті.

Про це повідомляє Caritas Краматорськ.

«Якщо сказати одним словом, як живеться сьогодні родині з дітьми, то це слово буде «важко», – говорить пані Марина. – Важко і в моральному, і у фінансовому плані».

Потреби малечі не можна обмежити, бо якщо дорослий зможе перетерпіти без якихось речей, то дитина – ніяк. Це обов’язково відобразиться на її розвитку та здоров’ї. Особливо це стосується гігієни та санітарних умов проживання маленької людини.

«Про допомогу від Карітасу для родин з дітьми я дізналася в інтернеті і одразу ж зареєструвалася, – ділиться молода матуся. – Гігієнічні набори, які ми отримали – це просто спасіння. Всі засоби такі необхідні і для молодшої, і для старшої дитини. Такий набір – значна частина сімейного бюджету, а особливо дитячі підгузки, які дуже дорого коштують. Дякую за таку підтримку, адже для нас це дійсно важливо!».

Ініціатива реалізується Карітасом України та Карітасом Краматорськ в рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни в Україні». Ця допомога стала можливою завдяки щедрій підтримці американського народу.