евакуація

З Часів Яру на Донеччині від початку тижня не евакуювали жодного місцевого жителя: все про ситуацію від голови МВА

У Часів Ярі на Донеччині залишаються 635 жителів. Від початку тижня ніхто з місцевих жителів не виявив бажання виїздити з міста.

Про це Суспільне Донбас телефоном розповів начальник міської військової адміністрації Часового Яру Сергій Чаус.

“Люди просто не їдуть з міста. Евакуювати людей стало небезпечніше, ніж було до цього, бо активність дронів не знижується. Лінія проведення бойових дій безпосередньо дуже близька до міста. В цих умовах приїхати у місто, щоб забрати людину, важко. В місті, окрім людей пенсійного віку, залишається і молодь, їх приблизно декілька десятків. Загалом людей евакуюємо до Краматорська, більша частина їдуть до родичів”, — уточнив Сергій Чаус.

Під обстрілом, за його словами, всі райони міста. Російські війська обстрілюють Часів Яр з усього наявного у них озброєння.

“Воду та гуманітарну допомогу завозимо частинами по районах. Місто під постійними обстрілами. Від початку цієї доби внаслідок обстрілу травмованих та загиблих немає”, — додав Сергій Чаус.

В Часів Ярі залишаються на десять людей менше, аніж було 9 днів тому.

За його словами, у місті залишається один лікар, ще один — приїздить декілька разів на тиждень. Медсестри також працюють у місті.

Що відомо про Часів Яр на Донеччині

Часів Яр розташований за 15 кілометрів від захопленого російськими військами Бахмута. З населеного пункту евакуювали всіх дітей. До повномасштабного російського вторгнення в Україну у громаді проживали 13 тисяч жителів.