Кількість зменшилась більш, ніж втричі: скільки підприємств у галузі тваринництва працює на Донеччині

З початку повномасштабного вторгнення кількість підприємств у галузі тваринництва скоротилась більш, ніж втричі, однак виробництво у порівнянні з минулим роком збільшилось.

“У галузі тваринництва працює 21 підприємство, з початку бойових дій було 67. Реалізація на забій худоби та птиці за 5 місяців цього року складає 19 тисяч тонн, це порівняно з минулим роком більше на 145 %”, – повідомила заступниця директора департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА.

Натепер в галузі молочного скотарства залишаються працювати 6 підприємств. Їм вдалося покращити показник виробництва молока у порівнянні з минулим роком.

Читати також: На Донеччині після повномасштабного вторгнення кількість підприємств харчової промисловості зменшилась майже втричі

“По всіх категоріях господарств утримується 8,8 тисяч голів рогатої худоби і виробництво молока трохи збільшилось у порівнянні з минулим роком і зараз складає 11, 5 тисяч тонн”, – уточнила посадовиця.

Олена Рибакова додала, що в області знаходиться 209 тисяч голів свиней, переважна більшість, це 201 тисяча, утримується на 8-ми підприємствах, решта – у господарствах жителів. Цьогоріч кількість свиней зросла на 133%.

За даними департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА з початку великої війни релокували свої виробництва 7 підприємств у галузі тваринництва.