У Святогірську відкрили алею пам'яті загиблих воїнів

У Святогірську відкрили алею пам’яті загиблих воїнів

Алею пам’яті полеглих воїнів в відкрили 19 червня у Святогірську Донецької області. Тут встановлені фотографії жителів громади, які боронили країну і загинули на війні. Родичі оборонців вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання та поклали квіти.

Про це повідомляє Суспільне.

На “Алеї Героїв” встановлені фотографії загиблих воїнів — жителів Святогірської громади.

“Це тимчасова локація. Після перемоги ми обов’язково на території нашої громади зробимо цілий комплекс, який буде передавати історію майбутньому поколінню. Там будуть розташовані й імена підрозділів, які брали участь безпосередньо на території нашої громади. В нас вже дуже багата історія. Ми працюємо над тим, щоб зберегти цю інформацію”, — розказав начальник Святогірської військової адміністрації Володимир Рибалкін.

На відкритті пам’ятної алеї у Святогірську зібралися рідні полеглих військовослужбовців.

Сергій розповідає, про свого брата — загиблого українського воїна Руслана Єфименка. Він загинув під Білогорівкою Луганської області в 2023 році.

“Пряме влучення. Це була машина броньована, ті, хто сидів в капсулі — всі вижили, а він — на смерть. Потрапило у скло, та до лікарні доставили 8 лютого, а помер 14-го”, — розповів Сергій Єфименко брат загиблого військовослужбовця.

Брат бійця розповідає, Руслан на фронт пішов добровольцем.

“Спочатку він був у штурмовій групі десантником. Він виходив з оточення. Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ. Потім перейшов водієм. Тут же у цих місцях, звільняв ці місця. Найкращий батько, найкращий чоловік. В усіх сенсах, напевно, найкраща людина”.

Батько загиблого військовослужбовця Олександр згадує: син до повномасштабного вторгнення працював в лісництві.

“Він закінчив сільськогосподарський технікум — механіком. Потім перейшов в лісництво майстром. В нього і позивний був “Лісник”, — каже батько загиблого військовослужбовця.

До військкомату Руслан ходив тричі, вчетверте домігся, щоб його взяли до лав армії, розповідає мати полеглого бійця Наталія.

“Болить серце — вип’єш ліки. Болить голова — теж. А душу нічим не вилікуєш. Він сказав: “Ну, що ви не розумієте, якщо не я, хто піде інший? Хто? Треба всім йти та захищати нашу Україну, щоб наші діти жили краще, ніж жили ми”. Ми його не могли ніяк відмовити”, — говорить мати полеглого бійця Наталія.

За словами жительки Святогірська Зінаїди, на цьому місці жителі громади зможуть вшановувати пам’ять полеглих бійців:

“Ми пам’ятаємо цих хлопців і будемо пам’ятати. Через те, що вони поклали своє життя — ми живемо, ми п’ємо, ми їмо, ми існуємо. Низький уклін матерям, ті, що виховали таких хлопців”.

Під час повномасштабного вторгнення на фронті загинули четверо жителів Святогірської громади, повідомив очільник адміністрації Володимир Рибалкін.