ЗСУ

Окупанти активізувалися на Краматорському напрямку. Бої на Донеччині 19 червня

Армія РФ активізувалася на Краматорському напрямку, найгарячішим лишається Покровський

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, пише Суспільне.

На Лиманському напрямку армія РФ 13 разів намагалася витіснити ЗСУ із позицій у районах Греківки, Макіївки, Тернів та Серебрянського лісництва. 12 атак відбито. Ворог успіху не мав. Триває бій на локації Тернів.

На Сіверському напрямку наші війська відбили 13 атак загарбників поблизу Роздолівки, Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки. Ситуація контрольована, втрат територій і позицій не допущено. Ще два боєзіткнення в районі Верхньокам’янського тривають.

На Краматорському напрямку протягом доби загарбники здійснили шість спроб наблизитися до мікрорайону Новий Часового Яру, чотири з яких відбито захисниками України. Два бойові зіткнення ще тривають. Також ворог проводить активні штурмові дії поблизу Іванівського, Південного та Нью-Йорка.

На Покровському напрямку кількість ворожих штурмів досягла 37. Окупанти намагалися прорвати оборону ЗСУ поблизу Олександрополя, Новоолександрівки, Євгенівки, Новоселівки Першої, Новопокровського, Сокола та Карлівки. Відбито 20 атак, ще 17 боїв продовжуються.

Попередньо, втрати армії РФ на цьому напрямку за добу склали близько 180 окупантів убитими та пораненими. Знищено одну МТ-ЛБ, міномет, гармату, чотири авто, пошкоджено два танки.

На Курахівському напрямку три спроби штурмів у районі Красногорівки успіху не мали. Ще чотири бої тривають.

На Времівському напрямку дві штурмові дії загарбників поблизу Урожайного та Новодарівки успіху не мали.