В Донецькій області після атак РФ відновили понад три тисячі енергооб’єктів

На Донеччині від початку повномасштабного вторгнення відновили понад три тисячі об’єктів енергетики, які були пошкоджені атаками РФ.

Про це на брифінгу повідомила директорка Департаменту розвитку базових галузей промисловості Донецької обладміністрації Тетяна Тараненко, повідомляє Суспільне.

“Від початку повномасштабного вторгнення майже сім тисяч (кілометрів — ред.) ліній електропередач відновлені, більше трьох тисяч енергетичних об’єктів відновлені”, — сказала Тараненко.

“В області об’єкти енергетики атакуються і пошкоджуються майже щодня. Деякі міста, вулиці, населені пункти приходиться заживлювати до десятків разів, тому що ворог б’є підступно і саме в місця де розташовані такі об’єкти”.

Також вона додала, що в регіоні, попри те, що промислові підприємства практично не працюють, вугледобувні підприємства продовжують роботу.

“Вони працюють в жорстких умовах, але вони працюють. Шахти забезпечені тими генераторами, які допоможуть піднімати людей на поверхню у разі знеструмлення основних шахтарських установок”, — наголосила посадовиця.