сбу

СБУ затримала на Донеччині чоловіка, якого підозрюють у роботі на російську спецслужбу

На Донеччині затримали чоловіка, який, ймовірно, розвідував позиції українських військових на Покровському напрямку та передавав інформацію російським спецслужбам. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Про це розповіли на сайті Служби безпеки України.

За версією слідства, підозрюваний розвідував місця базування та переміщення українських військових на Покровському напрямку, зокрема укріпрайони та позиції артилерії Збройних сил України. Інформацію чоловік передавав у головне управління генштабу збройних сил РФ, відомого як ГРУ, повідомили на сайті СБУ.

“Щоб виявити «потрібні» локації, фігурант пішки обходив місцевість, де приховано фіксував розташування українських захисників. Ця інформація була потрібна окупантам для підготовки бойових операцій на фронті, з використанням авіаударів, артобстрілів та вилазок ворожих ДРГ”, — розповіли у Службі безпеки.

Підозрюваного затримали, вилучили мобільний телефон та банківські картки, на які чоловік отримував гроші від російської спецслужби.

Йому оголосили підозру за державну зраду в умовах воєнного стану, частина друга статті 111 Кримінального кодексу України. Чоловік перебуває під вартою.

Йому загрожує довічне.