Жінка зливала дані про переміщення ЗСУ

Жінка зливала дані про переміщення ЗСУ та військові шпиталі у Краматорському районі

З квітня 2022 року жінка погодилася на прохання свого сина – представника нзф «днр», надавати розвіддані про Збройні Сили України на території міст Костянтинівки та Дружківки. Протягом року пенсіонерка з активною проросійською позицією самостійно збирала інформацію про пересування й розміщення техніки і особового складу військових.

Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

Підозрювана оформлювала детальні текстові «звіти», додавала фото й відео з результатами «прильотів» російських засобів ураження по приватних будинках, навчальних і культурних закладах та підприємствах. Прагнучи допомогти армії рф «звільнити» Донеччину, вона повідомила про обстріл стабілізаційного пункту, де рятували наших захисників. Прихильниця радянського минулого у своїх повідомленнях виражала ненависть до нашої нації та, зокрема до українських воїнів і правоохоронців. Крім того, «агентка» передавала дані про:

  • розташування командного пункту шифрувального зв’язку;
  • укриття;
  • вуличні патрулі й розпізнавальні знаки наших оборонців;
  • передислокацію бійців бригади спецпризначення «Азов».

При цьому громадянка абсолютно усвідомлювала, що надану нею інформацію росіяни використають для вбивства українців та окупації нашого регіону.

Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Їй загрожує 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.