Триває набір кадрів в адміністрації деокупованих територій: як долучитись жителям Донеччини

Наразі до відновлення деокупованих територій України готові долучитись 2381 людина. З них більшість, а саме 2179 – вже зараховані. Це експериментальний проєкт зі створення кадрового резерву для деокупованих територій. Він передбачає підвищення кваліфікації людей, які хочуть працювати на ДОТ у державних органах влади та військових адміністраціях. Про це повідомило Мінреінтеграції.

У міністерстві зазначили, що серед кандидатів більшість – чоловіки. Вони подали 1358 анкет. Жінки відправили 1023 анкети.

Якщо ви хочете долучитися до відновлення України та маєте необхідну освіту, перейдіть за посиланням, зареєструйтесь в системі та заповніть анкету.

Нагадаємо, що восени 2022 року на території Донеччини були деокуповані території двох громад: Лиманської та Святогірської, а це 40 населеннх пунктів. Торік влітку були звільнені села: Благодатне, Нескучне, Сторожове, Макарівка, а восени – Кліщіївка та Андріївка.

Станом на листопад 2023 року в Україні були звільнені 963 населені пункти. Такі дані повідомила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Нині у Донецькій області з 8 районів, 4 – окуповані повністю. Це Горлівський, Кальміуський, Донецький, Маріупольський. Частково три райони регіону перебувають не під контролем українського уряду – Бахмутський; Волноваський; Покровський.