Військовому з Краматорська потрібна допомога: захисник отримав тяжкі травми

Михайло Шеремет військовослужбовець з Краматорська був важко поранений минулого літа. За пів року чоловік переніс чимало операцій. Нині почуває себе краще і вчиться знову ходити. Журналісти “Pro100Media” вже писали про Михайла, який служив інструктором-кінологом у Краматорському прикордонному загоні, його підрозділ відповідав за кордон у районі Бахмута. Редакція на сайті розміщували реквізити і всі могли допомогти захисникові.

“Як і раніше я 24/7 з чоловіком, тому що він потребує особливого догляду та спецгодування. Хочу сказати ДЯКУЮ всім хто нас підтримує і поділитися з Вами позитивною новиною – МИ ЗНОВ ХОДИМО! Перший тиждень без візочка, перші 300 метрів – 2,5 години, через біль, ловлячи рівновагу, вчимося заново ходити, поступово збільшуємо навантаження. Незабаром будемо проходити першу реабілітацію для відновлення опорно-рухового аппарату”, – написала на своїй сторінці у Фейсбук дружина Олександра Шеремет.

Лікування продовжується – попереду основна операція на щелепі. Треба виготовити імплант, який коштує близька 128 тис.грн.

“Поспілкувавшись з лікарями ми дізнались, що ті операції, які робили раніше на щелепі не дали бажаного результату, суглоби щелепи відсутні, металева конструкція погано зафіксована на щелепі, титанові пластини які ставили раніше прорізали слизову оболонку і вийшли в рот, уламки щелепи набрані на пластини не зрослись. Ситуація важка, але лікарі готові взятись за нас. Для того, щоб відновлення щелепи було можливим, треба виготовити імплант щелепи з суглобами, який коштує близька 128 тис.грн. Збором на імплант щелепи для Михайла займається благодійний фонд “Східна зірка””, – написала у дописі дружина.

Журналістам “Pro100Media” дружина розповіла, що на цьому процес відновлення не закінчиться. Потрібно ще робити протезування ока і пластику обличчя.

“Наразі виготовляється імплант, потім будуть прибирати те що є, встановлювати імплант, це довготривалий процесс, можливо не за один раз робиться. Потім процес заживлення, потім якщо все добре, то буде стояти питання про імпланти зубів, але як скоро це буде…. Після цього протезування ока і пластика обличчя”, – повідомила дружина пораненого військовослужбовця.

Михайло отримав багато травм і має складний діагноз – вогнепальне поранення голови, шиї, правої верхньої кінцівки та обох нижніх кінцівок. Вогнепальне поранення обличчя з руйнуванням правого ока, ушкодженням повік. І це не весь перелік ушкоджень. Військовий потребує довготривалого лікування і зараз вкрай необхідно зібрати 128 тис. грн. на виготовлення індивідуалізованого пацієнтспецифічного імплантату нижньої щелепи з титану та суглобової ямки з РЕЕК (з гвинтами для кріплення). Родина просить про матеріальну підтримку.

Реквізити, щоб допомогти Михайлові одужати:

Банка фонду для Михайла;

4149629356631739 Картка Приват Шеремет Олександра