Протягом 2023 року поліцейські у Краматорському районі забезпечували безпеку на блокпостах: перевірено понад 140 тисяч осіб 

Протягом 2023 року співробітники Краматорського районного управління поліції здійснювали цілодобове чергування на блокпостах по всій території обслуговування. Зараз пропускні пункти розташовані майже від самої лінії бойових дій до виїзду з регіону та виконують функції з протидії кримінальними правопорушенням, зокрема, незаконному переміщенню зброї та боєприпасів, виявлення учасників незаконних збройних формувань та колаборантів, превентивну роботу за всіма напрямками діяльності поліції.

Про це повідомляє Краматорське районне управління поліції Донецької області.

За 12 місяців підрозділами Краматорського РУП зареєстровано понад 1700 фактів порушень, виявлених на блокпостах. Серед них – 54 факти незаконного обігу зброї та боєприпасів, 186 перевезень наркотичних засобів.

75 громадян, що намагались перетнути контрольні пункти, викликали підозри на причетність до незаконних збройних формувань. Затримано 68 осіб у розшуку.

Правоохоронці виявили 26 транспортних засобів, якими незаконно заволоділи зловмисники. 58 мобільних пристроїв, що перебували у розшуку за різними регіонами України, повернулись до своїх власників.

У рамках заборони на ввезення алкогольних напоїв з метою реалізації, впровадженої керівництвом угрупування об’єднаних сил, поліцейські доглядають транспорт, що прибуває з інших областей. У результаті було зафіксовано понад 330 фактів порушення вказаного розпорядження, вилучено 45 тисяч літрів алкоголю.

Окрім того, особовий склад блокпостів контролює дотримання громадянами комендантської години та документує порушення правил дорожнього руху, зокрема, керування у стані сп’яніння або із підробленим посвідченням водія. За необхідності здійснюється профілактична й інформативна робота з водіями та пасажирами.