Відновлення шкіл та дитсадків Краматорська:

Відновлення шкіл та дитсадків Краматорська: скільки коштуватиме місту?

Через повномасштабне вторгнення та ворожі обстріли у Краматорську пошкоджено велику кількість навчальних закладів – дитячих садочків, шкіл, заклади позашкільної освіти. Починаючи з минулої осені у системі публічних закупівель «Prozorro» було оголошено ряд тендерів на виконання ремонтних робіт в них – усунення аварійного стану дверних блоків, дахів, капітальний ремонт пошкоджених конструкцій будівель, тощо.

Нещодавно також було оголошено три тендери на будівництво модульних твердопаливних котелень для опорних шкіл. Журналісти видання Pro100media дослідили, які і де ремонтні роботи виконуватимуться, або вже виконані та скільки це коштуватиме місцевому бюджету.

Дитячі садочки

Розпочнемо з ремонту дошкільних навчальних закладів. Частина з них також постраждала від ворожих обстрілів. Тож, перелік дошкільних навчальних закладів, які підялгають ремонтним роботам наступний:

ДНЗ №47 та №60- усунення аварійного стану дахів, загальною вартістю 100 тисяч гривень.

ДНЗ №5, 8, 11, 6, 88, 96, 2, 67, 92, 48, 60 – поточний ремонт системи опалення, вартістю 2,7 мільйона гривень.

ДНЗ №37, 56, 53, 87 – усунення аварійного стану віконних та дверних блоків – 1 мільйон 70 тисяч.

У ДНЗ №91 та 49 – капітальний ремонт пошкоджених конструкцій будівлі та системи опалення, загальною вартістю 10,4 мільйона гривень

Ясла-садок №71 «Золота рибка», Ясла-садок №72 «Снігуронька»- тут також до кінця минулого року мали виконати капітальний ремонт пошкоджених конструкцій будівлі, вартістю 6,1 мільйона гривень.

Загальна вартість по усім обʼєктам складає майже 20,4 мільйона гривень.

Загальноосвітні школи

Що стосується шкіл Краматоська, тут перелік обʼєктів також досить великий. Так, у ЗОШ №30 у Ясногірці до кінця 2023 року мали виконати роботи з усунення аварійного стану даху будівлі та капітальний ремонт пошкоджених конструкцій будівель закладу. Загальна вартість цих робіт – 1 мільйон 390 тисяч гривень.

Гімназія №13 – поточний ремонт покрівлі та капітальний ремонт пошкоджених конструкцій будівлі, загальною вартістю майже 2,2 мільйона гривень.

ЗЗСО №22 імені Миколи Крупченка – капітальний ремонт пошкоджених конструкцій будівель та ремонт системи опалення, загальною вартістю майже 7,1 мільйона гривень.

ЗОШ №26 та №5, ОЗЗСО «Успіх», ЗОШ №6 у старій частині міста – усунення аварійного стану віконних та дверних блоків, вартістю майже 1,4 мільйона гривень.

ЗОШ №10, 16 – поточний ремонт системи опалення, вартістю майже 930 тисяч гривень.

Ліцей №35 імені Валентина Шеймана, опорний заклад загальної середньої освіти «Академічний» та ЗОШ №15 – капітальний ремонт пошкоджених конструкцій будівель, вартістю 16,2 мільйона гривень.

Загальна вартість по усім обʼєктам складає майже 29,2 мільйона гривень.

Додамо, що на початку цього року управління капітального будівництва та перспективного розвитку Краматорської міської ради також оголосило три тендери на нове будівництво модульних твердопаливних котельні на території ЗОШ №16 та 10, а також ОЗЗСО імені Василя Стуса.

Початок аукціону по всім тендерам – кінець січня, а самі котельні мають бути збудовані до початку березня 2025 року. Очікувана загальна вартість трьох обʼєктів становить 23,8 мільйонів гривень.

Фінансування робіт здійснюватиметься за кошти місцевого бюджету. Заклади позашкільної освіти Управління з гуманітарних питань у вересні та листопаді минулого року оголосило два тендери на виконання робіт з поточного ремонту покрівлі та однієї з аудиторій у Мистецькій школі №1, що по вулиці Ювілейна, пошкоджену внаслідок бойових дій. Вартість робіт склала майже 380 тисяч гривень.

До кінця минулого року підрядники по двом тендерам мали виконати демонтажні роботи, мурування та штукатурення стін покрівлі, шпаклювання та фарбування стелі, стін, укосів в одній з аудиторій, фарбування дверей, радіаторів, установку дзеркал та ряд електромонтажних робіт.