Рятувальники

Протягом тижня на Донеччині рятувальники ліквідували 24 пожежі, врятували 12 осіб та надали допомогу постраждалим

Впродовж минулого тижня на території Донеччини підрозділи Головного управління залучалися до ліквідації 24 пожеж, 7 з яких виникли через ворожі обстріли.

Про це повідомляє Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) у Донецькій області.

Протягом минулого тижня рятувальники Донеччини врятували 12 осіб, з яких:

  • 1 особу під час ліквідації пожежі;
  • 1 особу під час ліквідації наслідків ДТП;
  • 4 постраждалим внаслідок обстрілу міста Торецьк надано необхідну домедичну допомогу на місці події;
  • транспортовано 5 поранених осіб з зони активних бойових дій (з м. Авдіївка, смт Нью-Йорк та м. Торецьк);
  • 1 особу під час проведення аварійно-рятувальних робіт. На місці влучання двох авіаційних бомб, на території однієї з шахт міста Торецьк. Надзвичайники на місці події деблокували 1 чоловіка з пошкодженої будівлі та транспортували до лікувального закладу. Також рятувальниками з-під завалів вилучено тіло 1 особи.

Співробітники Головного управління продовжують надавати допомогу з евакуації людей з прифронтових населених пунктів Донеччини. Протягом минулого тижня рятувальники евакуювали з смт Очеретино 8 мешканців міста Авдіївка, а також надавали допомогу у пунктах збору та посадки до евакуаційного транспорту.

Рятувальники Донеччини продовжують щоденно забезпечувати водою населення. Протягом тижня здійснено підвезення 184 м³ питної та 221,6 м³ технічної води.

Піротехніками ДСНС протягом тижня обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 17,86 га території області та виявлено й знищено 310 одиниць вибухових пристроїв.

Рятувальники Донецької області залучаються до розвантаження та доставлення гуманітарної допомоги мешканцям області. Всього за тиждень розвантажено та розвезено понад 200 тонн гуманітарного вантажу.

Рятувальники Селидівського гарнізону залучалися до проведення робіт з консервування будинку, який внаслідок ракетного обстрілу зазнав руйнувань. На місці пошкодженого багатоквартирного житлового будинку за допомогою тарпауліну законсервовано 40 кв. м зовнішньої стіни будинку. Також надзвичайники демонтували конструктивні елементи покрівлі та перекриття на площі 150 кв. м інфекційного відділення Центральної міської лікарні, яка внаслідок обстрілу була пошкоджена.

На території області продовжує працювати мобільний клас з мінної безпеки, призначений для підвищення обізнаності населення щодо ризиків, пов’язаних із недотриманням правил поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів. Протягом тижня рятувальники провели 7 інформаційних заходів з мешканцями Покровського та Краматорського районів.