Павло Вишебаба їде у “ТУР НА АРТУ” 

Павло Вишебаба – краматорчанин, поет, музикант, екоактивіст та воїн ЗСУ, збирається у “ТУР НА АРТУ”. Адже скоро вийде другий тираж збірки його віршів “Тільки не пиши мені про війну”. 

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці. 

 “Є ідея. За два тижні вийде другий тираж моєї збірки віршів. Волонтери та військові пропонують мені зробити благодійний тур у великих містах зі збором на артилерійські установки для передової Донеччини. Читатиму вірші, продаватиму трофеї, підпишу вам книжки.  

100% прибутку віддаю на купівлю арти.  

Як вам ідея? Готові б були заплатити за квиток від 290 грн? Якщо так, у якому місті хочете прийти? Напишіть в коментах або пролайкате своє місто”. 

 Тож у краматорчан, які є поціновувачами творчості поета-воїна, є шанс запросити його до нашого міста або туди, де вони наразі мешкають в евакуації. 

 Нагадаємо, що перше видання книги Павла Вишебаби побачило світ у листопаді 2022 року.  

 “Цей день настав – дуже важливий для мене. Збірка моїх віршів «Тільки не пиши мені про війну» вже у продажу!”, – написав тоді автор у Фейсбуці. 

 За інформацією сайту vyshebaba.com.ua книгу замовили 15 тисяч читачів. 
“Дякуємо за ваші передзамовлення дебютної збірки поезії Павла Вишебаби! 15.000 примірників вийшли з друку. Геть усі книги вже розпродані, або ж направляються на фронт, адже близько 4.000 примірників читачі задонатили для бійців ЗСУ”. 

 І от тепер вийде з друку другий тираж збірки віршів Павла Вишебаби. 

Видання shotam.info так написало про нашего земляка: “Павло Вишебаба  – командир відділення 68 окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша.  На фронт пішов добровольцем після повномасштабного вторгнення 24 лютого. У мирному житті – поет, музикант та екоактивіст. Лідер гурту One Planet Orchestra, голова ГО «Єдина Планета», посланець з питань толерантності ПРООН в Україні. Координатор антихутряної кампанії «ХутроOFF» щодо заборони виробництва хутра. Засновник першого в Україні веганського кафе One Planet. 
Про Павла Вишебабу пишуть Forbes та «The Independent, на його поезії роблять огляди у Vogue.

Одна з найбільших індійських газет The Hindustan Times присвятила статтю поезії «Доньці», який перекладений вже щонайменше на п’ятнадцять мов світу”. 

За інформацією Вікіпедії, моральними орієнтирами Павла Вишебаби є такі відомі українці, як Григорій Сковорода та Тарас Шевченко.

Краматорчани розповіли, що хотіли б поспілкуватися наживо з поетом. І з радістю придбали його книгу.

Ольга Пальона, старший науковий співробітник Музею історії Краматорська: “Я багато чула, читала про цю людину, знайома з творчістю. Але звичайно було б цікаво поспілкуватися наживо. Хотілося б прочитати нові поезії. А ще цікавіше послухати їх у виконанні автора. Адже вони надихають, підтримують. Надають віру у перемогу…

І мені дуже хотілося б, щоб, коли закінчиться війна і ми повернемося додому, Павло Вишебаба завітав би на цікавий захід у нашому музеї”.

Олена Фідря, директор Донецького обласного художнього музею:

“Я вважаю, що творчість Павла Вишебаби допоможе багатьом людям краще зрозуміти війну, життя в цей важкий для українців час. Особливо тим, хто не знає, що таке війна, майбутнім поколінням. Павло через призму творчості показує те, що зараз відбувається, те, що в нього на душі.

Окрім того, він сам воїн і допомагає нашим військовим, це дуже важливо. Мені було б цікаво поспілкуватися з цією людиною”.

Ольга Паршина, викладач Мистецької школи №1 Краматорська: “Мені імпонує в поезії Павла ліричність, чуттєвість. Не дивлячись на війну, він показує, що життя продовжується. Я з радістю придбаю книгу поета, якщо буде така можливість”.