шахраї

10 мешканців Краматорського району втратили 640 тисяч грн через шахраїв

Від шахрайських дій постраждали 10 мешканців Краматорського району. Від фейкового продажу авто до злочинів під виглядом надання фінансової допомоги та оренди житла. Загалом за тиждень потерпілі втратили 640 тисяч гривень.

Про це повідомляє Краматорське районне управління поліції Донецької області.

Минулого тижня 39-річна мешканка Слов’янська отримала у месендженрі пропозицію фінансової допомоги від міжнародної організації. Умовою було введення даних банківської картки, на яку мали б прийти гроші… Жінка все зрозуміла лише тоді, коли з її рахунку почали списуватись гроші – до блокування банком зловмисники встигли перевести собі 18 тисяч гривень.

У Костянтинівці до схожої ситуації потрапив 35-річний чоловік. Відгукнувшись на пропозицію допомоги, він «поділився» даними зарплатної картки зі зловмисниками. У результаті втратив 20 тисяч гривень.

Шахраї заволоділи даними картки літньої краматорчанки та її сина – на двох вони втратили 25 тисяч. За день ще один мешканець міста втратив понад 15 тисяч гривень.

Традиційно, найбільші втрати зазнали ті, хто намагався купити транспортні засоби через відповідні сторінки в інтернеті. Потерпілі втрачали 231, 303 та 20 тисяч гривень відповідно (в останньому випадку покупець погодився сплатити лише аванс та послуги з розмитнення).

Не обійшлось й без замовлення товарів та послуг, які виставляли аферисти. У трьох випадках постраждали мешканці Краматорська. Літній чоловік намагався купити неіснуюче обладнання, 41-річна жителька міста замовила та не дочекалась крісло, а 28-річну заявницю обманули при спробі орендувати житло. Всі разом вони втратили понад 24 тисячі гривень.

Дані факти були внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань.