У Новогродівці продовжують розбирати завали: родину з дитиною так і не знайшлии

Надзвичайники продовжують розбирати завали триповерхового будинку у Новогродівці. Родину з дитиною так і не знайшли, рятувальні роботи тривають.

Про це Суспільному Донбас повідомив речник ДСНС Донеччини Станіслав Балдін.

Як розказав начальник Новогродівської МВА Олександр Шевченко, за словами рідних та сусідів, родина, яку шукають, була вдома напередодні обстрілу.

“Дідусь з бабусею розмовляли з онучкою, яка казала, що вона вдома. Сусіди казали, що вони були вдома. Їхня пошкоджена машину стоїть у дворі, сумочка з документами жінки. Телефони перевіряли їхні, вони не на зв’язку. Поки рештів їхніх не знайшли”, — сказав Шевченко

Сьогодні, 2 грудня, кінолог разом із собакою перевірятимуть місце обстрілу, а енергетики працюватимуть над відновленням електропостачання будинків, які були знеструмлені протягом трьох днів, розказав начальник МВА.

З понеділка, 4 грудня, з місця обстрілу почнуть вивозити будівельне сміття й конструкції понівеченого будинку та повторно все перевірятимуть.

Ракетний удар в ніч на 30 листопада: що відомо про обстріл Покровського району

У ніч на 30 листопада російські війська завдали удару шістьма ракетами С-300 по Покровському району, повідомили в поліції Донеччини. Під ударом були Мирноград, Новогродівка та Покровськ. Ракети поцілили по житловій забудові: частково зруйнований багатоквартирний житловий будинок у Новогродівці, приватна оселя у Покровську. Також обстрілом пошкоджені багатоквартирні будинки і приватні в цих містах, крім того, у Мирнограді розбиті адміністративні будівлі.

Внаслідок обстрілу у Покровську і Новогродівці десять людей дістали поранення, з них четверо — діти, зокрема 6-місячний хлопчик. Більшість поранених лікарі відпустили додому після надання їм допомоги. Частина пацієнтів лишається у лікарні під наглядом, один очікує на операцію.

Рятувальникам, розповідав речник ДСНС Донеччини Станіслав Балдін, від початку було відомо, що під завалами 3-поверхового будинку у Новогродівці можуть бути люди. 30 листопада дістали тіла двох чоловіків.

У Покровську за словами начальника МВА Сергія Добряка, пошкоджені адмінбудівля, дитячий садочок 4 багатоповерхових та 15 приватних будинках вибиті вікна та пошкоджені дахи.