шахраї

Через шахраїв мешканці Краматорського району втратили понад 290 тисяч грн

До підрозділів Краматорського районного управління поліції минулого тижня звернулись четверо громадян – всі вони стали жертвами аферистів. Загалом мешканці Краматорська, Лиману та Дружківки втратили 292 тисячі гривень.

Про це повідомляє Краматорське районне управління поліції Донецької області.

На початку минулого тижня 34-річна мешканка Дружківки замовила взуття на одному з сайтів. Після сплати повної вартості товару спитала, чи вирушила до неї посилка. У відповідь їй було блокування з боку «продавця».

До схожого епізоду потрапив 22-річний чоловік з Лиману – з тією тільки різницею, що намагався купити віртуальні кошти. Потерпілий розповів, що домовився придбати «два мільйони» валюти з гри, сплативши з це тисячу гривень. Замість виконання умови згоди його також заблокували.

За день до цього до поліції Лиману звернувся заявник, який постраждав при спробі придбати автомобіль. Він перевів 90 тисяч гривень невідомій особі, яка впевнила, що доставить потрібний транспортний засіб за кілька днів… Як можна зрозуміти, так знов спрацювала поширена шахрайська пастка.

Але, мабуть, всіх перевершив епізод із 28-річним краматорчанином. В одному з месенджерів чоловіку запропонували «заробіток»: треба було внести 200 тисяч гривень, з якого він отримував би комісію. Чоловіка така «хитра» схема не засмутила, і він перевів на вказаний рахунок всю суму і став чекати на надходження… Звісно, згодом до поліції від нього надійшло повідомлення про черговий злочин проти власності.

Дані факти було внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.