Проєкт “Підтримка структурних перетворень у вугільних регіонах України” на території Донеччини

В рамках форуму “Справедлива трансформація 2023: багаторівневий національний діалог” в. о. голови Донецької ОВА Ігор Мороз взяв участь у підписанні меморандуму між Донецькою ОВА та Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ). 

Про це повідомляє Донецька обласна державна адміністрація.

Цей меморандум передбачає реалізацію Проєкту міжнародної технічної допомоги “Підтримка структурних перетворень у вугільних регіонах України” на території Донецької області.

На Донеччині знаходиться 10 «вугільних громад», 3 з яких – фактично на лінії фронту. 23 шахти (понад 24 тисячі шахтарів) практично забезпечують соціально-економічний розвиток цих 10 громад. 

“Процес трансформації вугільних територій для Донеччини не новий, ми працюємо в цьому напрямку з 2018 року. Протягом тривалого часу вугільна промисловість потребувала рішучих дій. Трансформація передбачає створення нових перспективних галузей економіки, нової інфраструктури, нового бачення розвитку громад”, – зауважив Ігор Мороз. 

Він додав, що для Донеччини принципи справедливої трансформації вугільних територій мають пронизувати всі стратегічні документи з повоєнного відновлення та розвитку. Викладення їх в Стратегіях розвитку та Планах відновлення, а також впровадження в практику стане запорукою збереження людського капіталу і мономіст, які сьогодні залежать від вугільної галузі, а у подальшому мають отримати новий вектор розвитку.

Попереду багато спільної роботи обласної військової адміністрації, територіальних громад, вугільних підприємств та галузевих громадських об’єднань. Впевнений, що участь у Проєкті принесе користь громадам Донецької області.