Жителька Краматорського району “зливала” артпозиції ЗСУ та розташування HIMARS окупантам

Жительці Костянтинівки Краматорського району, які збирала розвіддані про дислокацію та переміщення українських військ в районі Бахмута. Зокрема, намагалась встановити координати вогневих позицій ствольної та реактивної артилерії ЗСУ, у тому числі артсистем HIMARS.

Про це повідомили у Службі безпеки України.

Що виявляла жінка:

  • відслідковувала напрямки польотів бойової авіації та маршрути руху важкої бронетехніки українських бійців в районі міста Костянтинівка;
  • виходила на місцевість та спостерігала за переміщенням військової техніки ЗСУ в районі Костянтинівки;
  • “випитувала “потрібні” відомості у знайомих під виглядом побутових розмов;
  • відправляла до чотирьох Telegram-каналів, які були створені російськими спецслужбами для відслідковування локацій Сил оборони України.

Співробітники СБУ затримали жінку за місцем проживання, вилучили мобільний телефон, який вона використовувала для передачі даних окупантам. За даними слідчих, жінка підписалась на окупантські інтернет-ресурси ще на початку цього року та згодом почала публікувати там свої дописи з орієнтовними геолокаціями ЗСУ на території регіону.

Їй повідомили про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану (за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України). Жінці загрожує до 8 років ув’язнення.