Примусова евакуація

Примусова евакуація: на Донеччині з 36 населених пунктів вивезли всіх дітей

Із 36 сіл, селищ та міст Донецької області, де була оголошена примусова евакуація дітей у супроводі батьків, вивезли всіх 529 неповнолітніх.

Про це Суспільному повідомила заступниця начальника Донецької обласної військової адміністрації Юлія Костюніна.

Від початку оголошення примусової евакуації неповнолітніх з Донецької області із 7 квітня, за її даними, дітей вивезли з наступних населених пунктів області:

  • Волноваський район — Вугледар та Пречистівка, евакуювали одну дитину з Пречистівки. На момент оголошення примусової евакуації з Вугледара вивезли всіх дітей.
  • Бахмутський район — Бахмут, Іванівське, Хромове, Федорівка, Міньківка, Голубівка, Привілля, Роздолівка, Часів Яр, селище Нью-Йорк, селище Північне та Залізне, евакуювали 276 дітей;
  • Покровський район — село Красногорівка, Максимільянівка, Орлівка, Первомайське, Нетайлове, Бердичі, Новокалинове, Новопокровське, Новобахмутівка, село Костянтинівка — 88 дітей;
  • Краматорський район — Іванопілля, село Миколаєвка, Подільське, Ямпіль, Торське, Зарічне, Оріхуватка, Никанорівка, Малинівка, Тихонівка, Васютинське, Рай-Олександрівка — 164 дитини.

За словами Костюніної, в області примусова евакуація дітей оголошена в 46 населених пунктах. В Авдіївці та Кераміку досі, за даними, що наявні у влади, лишаються по одній дитині.

Ще 249 дітей, які проживають у Торецьку, Щербинівці, Петрівці, Неліпівці, Північному, Катеринівці, Очеретиному та Єлизаветівці, евакуюють в більш безпечні регіони. Про рішення про запровадження примусової евакуації дітей з цих населених пунктів Мінреінтеграції оголосило 24 жовтня.