У Слов’янську вшанували пам’ять жертв Другої світової війни

Сьогодні, 8 травня, у Слов’янську вшанували пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом та всіх жертв Другої світової війни.

Про це повідомляє Слов’янська міська військова адміністрація.

“Було покладено квіти до Монументу Слави у Шовковичному парку, а також меморіалу українським військовим між Слов’янськом та Краматорськом, та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання”,- йдеться в повідомленні.

Слов’янська МВА

Солдати Другої світової – ті, хто вижив, і ті, хто назавжди залишився на полях битв, мріяли про одне. Щоб їхні нащадки знали про війну лише з книжок та фільмів. Щоб «знову» не трапилося ніколи.

Слов’янська МВА
Слов’янська МВА

“Сьогодні весь світ повторюватиме гасло «ніколи знову», покладаючи квіти до пам’ятників та обелісків. Вбитим, загиблим, закатованим, тим, котрі перемогли зло 80 років тому.І лише в Україні ці слова звучатимуть інакше. Тому що в 21 столітті наше «ніколи знову» було перекреслено ворожим «можемо повторити». Вони повторили смерті, зруйновані міста та життя, спалені мрії та надії.Але ми точно знаємо, що вони ніколи не зможуть повторити перемогу.Наша історична пам’ять вчить: зло завжди буде повалено. Інакше не може бути. Адже кожен із українців – нащадок тих, хто одного разу вже переміг нацизм. І зробить це знову.Тому сьогодні наші квіти до двох пам’ятників – солдатам Другої світової та нашим воїнам, які захищають Україну зараз.Тим, хто вже навіки став, і тим, хто обов’язково стане переможцем!”,- зазначив голова Слов’янської МВА Вадим Лях.

Читайте також: 8 – травня День пам’яті примирення