“Краматорські жителі, чиє майно пошкоджене внаслідок війни, зможуть отримати матеріальну допомогу”

Краматорці, які постраждали внаслідок воєнних дій або чиє майно пошкоджене, можуть отримати матеріальну допомогу. Ця допомога стала доступною завдяки рішенню Краматорської міської ради від 31.08.2022 № 29/VIII-193 та № 29/VIII-194

Перша форма допомоги призначена для осіб, які постраждали внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру під час воєнного стану. Відповідно до порядку, затвердженого міською радою, вони можуть отримати одноразову матеріальну допомогу. Порядок надання допомоги визначається відповідними законодавчими актами.

Друга форма допомоги призначена для постраждалих від надзвичайних ситуацій, житлові будинки (квартири) яких пошкоджено або зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації. Ці постраждалі можуть отримати одноразову матеріальну допомогу, розмір якої визначається згідно з порядком, затвердженим міською радою.

Також важливо зазначити, що раніше Краматорською міською радою вже було затверджено порядок надання одноразової матеріальної допомоги у разі загибелі (смерті) військовослужбовців, членів добровольчих формувань, цивільних осіб за період дії воєнного стану в м. Краматорськ.

Отримати консультації з приводу отримання цих видів допомоги можна, звернувшись до спеціалістів управління праці та соціального захисту населення КМР по вул. Героїв Небесної Сотні, 23, або за номером телефону +380932343022.

Зазначимо, що така допомога є важливим кроком для підтримки тих, хто постраждав внаслідок воєнних дій. Війна, на жаль, залишає після себе багато травм та страждань, але наша влада повинна робити все можливе для того, щоб допомогти постраждалим. Матеріальна допомога може допомогти злегкішити фінансовий тягар, який став на шляху до відновлення життя і розвитку.

Нагадаємо: 5 травня, Краматорськ знову став мішенню нападу ворожих сил: журналісти Pro100media побували на місці подій