У Краматорському районі СБУ викрила 9 ворожих поплічників та знайшли схрон з боєприпасами

СБУ оголосила підозру дев’ятьом жителям Лимана Донецької області та знайшла схрон з російським озброєнням у місті. Їм повідомили про підозру за статтею колабораційна діяльність 111-1 Кримінального кодексу України.

Про це повідомили у Службі безпеки України.

За даними слідчих, 38-річний мешканець Лимана передавав російським військовим інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони на території району, зокрема, спілкувався з окупантами через заборонену в Україні соцмережу “Однокласники”.

СБУ викрила 9 ворожих поплічників та знайшла схрон з озброєнням під час стабілізаційних заходів

Також правоохоронці затримали колишнього командира караулу Лиманського центру безпеки громадян, який торік липні очолив так звану пожежно-рятувальну частину МНС “ДРН”.

В СБУ розповіли, що викрили ще трьох місцевих жителів, які після захоплення міста вступили до лав окупаційної адміністрації. “Двох із них призначили на «посади» до «відділу внутрішньої політики та взаємодії зі ЗМІ» та «відділу земельних відносин», а ще один — став «охоронцем міськради». Ще четверо зловмисників поширювали у заборонених соцмережах заклики на підтримку окупантів, а також дописи, в яких виправдовували воєнні злочини рашистів”, — сказано в повідомленні.

Співробітники Служби безпеки, у покинутій приватній будівлі виявили схрон з російською зброєю та боєприпасами:

  • реактивний піхотний вогнемет “Джміль”,
  • гранати Ф-1 та РДГ-2,
  • запали до бойових гранат,
  • 20 підривачів,
  • 30-мм реактивний сигнальний патрон,
  • наземний сигнальний патрон,
  • 150 набоїв до стрілецької зброї.

За всіма викритими фактами незаконної діяльності тривають розслідування та встановлюються всі обставини злочину, щоб притягнути винних до відповідальності, зазначили в пресслужбі СБУ.