Коригували ракетні удари по позиціям ЗСУ на Донеччині

Трьох жителів міст Краматорська та Новогродівки судитимуть за допомогу солдатам РФ у коригуванні ракетних обстрілів позицій Сил оборони у Донецькій області.

Про це повідомили в 3 управлінні ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За даними СБУ, підозрювані за вказівкою окупаційних військ збирали дані про розміщення підрозділів ЗСУ та переправляли інформацію росіянам через анонімні месенджери у повідомленнях з електронними координатами та фотографіями.

“СБУ затримали мешканку Новогродівки на спробі передачі росіянам розвідданих про базування підрозділів ЗСУ на Донецькому напрямку. Для збору інформації вона обходила місцевість і в подальшому контактувала з бойовиком терористичної організації “ДНР”, який входив до складу 1-го армійського корпусу РФ”, — йдеться у повідомленні.

За інформацією прокуратури, встановлено, що влітку та восени 2022 року один з підозрюваних чоловіків отримував завдання від представника силового відомства РФ та у відповідь надсилав дані у месенджері.

Іншим виявився росіянин, який передав армії РФ координати Новокраматорського машинобудівного заводу та школи.

Як зазначили в прокуратурі, правопорушники відповідатимуть перед судом за несанкціоноване поширення інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України в умовах воєнного стану (ч. 2, 3 ст. 114-2 КК України).