Від початку бойових дій понад 1 млн мешканців Донеччини виїхали з регіону

З першого дня повномасштабного вторгнення триває евакуація цивільних з Донеччини – за цей час понад 1,1 мільйона людей скористалися можливістю виїхати до більш безпечних регіонів України. Про це повідомляє Павло Кириленко.

За його словами, все ще є потреба виїхати до більш безпечних регіонів України. Від початку 24 лютого на Донеччині не було жодного дня без загиблих, або поранених.

“Система працює злагоджено: переселенців з Донеччини вже організовано прийняли декілька областей, зараз триває евакуація до Житомирщини.Розумію, що наближається літо, а з ним і зростатиме бажання повернутися додому. Але цього робити аж ніяк не можна!”,- додав Павло Кириленко.

Нагадаємо, З Авдіївки врятували родину з двома дітьми. Дворічний Єгор та 12-річна Арина разом з мамою, татом і бабусею – тепер у безпеці. Наполегливість правоохоронців, які ризикували життям заради порятунку дітей, переконала подружжя в необхідності виїзду.

А з 18 квітня з Покровськавирушить перший потяг на Бердичів. Обласна військова адміністрація постійно координує процес евакуації, до забезпечення якого залучені поліція та ДСНС, департаменти та управління ОДА, волонтери, місцева влада та інші структури.