Святогірськ і американський Істон стали містами побратимами

Святогірськ і американський Істон стали містами побратимами

Святогірськ і американський Істон стали містами побратимами. Американці збирають гроші для українського міста, а в подальшому хочуть надати святогірцям “освітні та культурні можливості”.

Святогірськ і американський Істон стали містами побратимами. Американці збирають гроші для українського міста, а в подальшому хочуть надати святогірцям “освітні та культурні можливості”.
Начальник Святогірської МВА Володимир Рибалкін тримає лист від мера Істона. Фото: Ukraine Aid International

Про це йдеться у повідомленні мера Істона Девіда Бінделгласса на сайті міста. Про це повідомляє Вільне Радіо.

“Мені дуже приємно розповісти про наше нове місто-побратим — Святогірськ. Хоча передусім ми збиратимемо гроші на потреби міста, ми сподіваємося також надати освітні та культурні можливості. Це можливість підтримати цих неймовірно сміливих людей, які пережили більше, ніж будь-хто з нас міг собі уявити. За звичайних обставин вони, ймовірно, були б дуже схожі на нас, і демонстрація нашої підтримки дуже відповідає тому, ким я вважаю, ми є як місто”, — написав очільник американського міста.

Для довідки:

Міста-побратими — це два міста в різних державах, між якими встановлені партнерські відносини. Побратими співпрацюють в різних сферах: культурі, освіті, економіці, екології, туризмі й житлово-комунальному господарстві. Вони обмінюються досвідом, культурною та історичною спадщиною, проводять спільні культурні заходи і змагання, допомагають один одному у скрутні часи. При цьому партнерство між містами не дає привілеїв для туристів. Святогірськ і американський Істон стали містами побратимами саме на таких умовах.

Крім того, на сайті  благодійної організації Ukraine Aid International, американці можуть робити пожертви для Святогірська. 

“Програма [“Місто-побратим”], яка здійснюється через Ukraine Aid International, спрямована на встановлення міцних стосунків між двома містами та надання вкрай необхідної допомоги та підтримки жителям Святогірська, які серйозно постраждали від тривалої війни в Україні”, — йдеться на сайті Ukraine Aid International.

У грудні минулого року статус “міст-побратимів” отримали Лиман на Донеччині й місто Вестпорт у штаті Коннектикут США. Мешканці цього американського міста теж збирають гроші для українців. За три тижні партнерства для лиманців вони пожертвували 250 тисяч доларів.

Нагадаємо, що 20 лютого журналісти “PRO100media” відвідали Святогірськ. Найбільше курортне містечко Донецької області перебувало в окупації понад чотири місяці – з 5 червня до 12 вересня 2022 року.