У Краматорську у відділеннях Укрпошти обміняли 50 тисяч лампочок

281 тисячу лампочок обміняли жителі Донеччини у відділеннях Укрпошти, як стаціонарних, так і пересувних. Про це Суспільному повідомив директор Донецької філії АТ “Укрпошта” Вадим Шестопалов 29 березня.

“Абсолютно всі відділення брали участь у даному проєкті, як міські, сільські та 19 пересувних відділень”, — розповів Шестопалов.

Він зазначив, що лідерами з обміну лампочок за два місяці — лютий та березень, є такі міста:

— Краматорськ — 50 тисяч лампочок;

— Костянтинівка — 38 тисяч;

— Слов’янськ — 35 тисяч;

— Покровськ — 25 тисяч;

— Дружківка — 19 тисяч.

“Найменшу результативність показує сільська місцевість. У невеличких населених пунктах і буде найменша кількість змінених ламп. Але навіть у Часовому Ярі ми змогли обміняти 100 лампочок у березні”, — сказав директор філії.

Станом на 20 лютого на Донеччині обміняли близько 120 тисяч лампочок у 86 стаціонарних відділеннях, які працюють в області. З 25 лютого лампи почали обмінювати і в пересувних відділеннях.

У пересувних відділеннях населених пунктів Донецької області обміняли 14 тисяч лампочок. У сільських стаціонарних відділеннях Укрпошти, таких як Великоновосілківська, Комарська, Черська, Андріївська громади, найменше обміняли у Покровській та Криворізькій ОТГ, зазначив Вадим Шестопалов.

За його словами, всього у відділеннях залишилося 29 тисяч лампочок для обміну. “Ми вже рухаємося до фіналу проєкту. Він буде завершуватися у три етапи”, — повідомив Шестопалов. Перший етап розпочався з 27 березня — це ті населені пункти, в котрих лампочки закінчилися. Другий етап почнеться з 18 квітня й останній — з 22 травня у сільській місцевості завершуватиметься проєкт.

“Якщо лампочки закінчилися на конкретних відділеннях, то вони скорочуються — відділення не працюватиме на обмін лампочок. Але люди можуть звернутися у будь-яке відділення та здійснити обмін”, — розповів директор філії.

Що відбувається з лампами розжарювання, які здають на обмін

Лампочки, які здають люди на обмін, збирають у відділеннях. Потім віддають їх в обласну військову адміністрацію відповідно до пункту 5 Постанови КМУ №25 від 10 січня 2023 року для подальшої утилізації, уточнив Вадим Шестопалов.