У Дрогобичі відкрили виставку художника з Краматорська

26 березня у Палаці мистецтв м. Дрогобич відбулось відкриття виставки живопису та графіки «Рідні барви 4.5.0» художника Артура Новікова. Організатори: Музей «Дрогобиччина», Донецький обласний краєзнавчий музей та Центр стратегічних ініціатив Донеччини.

Про це розповіли в Донецькому обласному краєзнавчому музеї.

Пан Артур – викладач Мистецької школи №3 м. Краматорська, з перших днів повномасштабної війни він боронить нашу країну у лавах Збройних Сил України, у складі 81-ої окремої аеромобільній бригади.

З вітальним словом до присутніх звернулись Юрій Коваль – в. о. генерального директора Донецького обласного краєзнавчого музею, Олександр Мовчан – заступник директора Донецького обласного краєзнавчого музею, Алла Гладун – директорка музею «Дрогобиччина», Надія Кікта – завідувачка відділу європейського мистецтва музею «Дрогобиччина» та Наталія Корецька – мати пана Артура. Після промов гості мали можливість самостійно ознайомитись з представленими світлинами.

Виставка складається з картин, зроблених художником у мирні часи, а також фотографій робіт, які він створив під час служби. Це патріотичні малюнки на прапорах, будівлях, бронежилетах тощо.

Попри те, що пан Артур захищає нашу землю від загарбників, він знаходить час для творчості. Аби малювати, художник використовує підручні матеріали, зокрема, будівельні фарби.

Виставка триватиме до 17 квітня 2023 року.