Для громад Донеччини закупили та передали гучномовці для сповіщення населення

24 березня Проєкт USAID “Економічна підтримка України” закупив та передав на запит Донецької, Запорізької та Луганської обласних військових адміністрацій 85 гучномовців.

51 гучномовець доставлений для Донецької ОВА, 17 – для Запорізької ОВА на склад Донецької ОВА у Дніпрі. Також 17 гучномовців доставлені на склад Луганської ОВА в Іларіоновому.

На Донеччині гучномовці використовуватимуть у прифронтових та деокупованих громадах для сповіщення жителів про відсутність електрики, видачу гуманітарної допомоги та евакуацію людей.

“Ці гучномовці важливі для прифронтових громад, які щоденно обстрілюють російські війська. З їх допомогою будемо інформувати людей, якщо зникла електрика, куди можна підійти зарядити телефони, де можна отримати гуманітарну допомогу. Працівники рятувальник служб ці гучномовці братимуть на розбір завалів після обстрілів. У разі евакуації гучномовцями повідомлятимуть на вулиці, що охочих виїхати вже чекає транспорт і люди можуть виходити”, – розповіла Оксана Головко – директорка департаменту інвестиційного розвитку Донецької військової адміністрації.