Патронат – швидка сімейна допомога дитині

Нерідко бувають випадки, коли проживання дітей у рідній сім’ї стає неможливим з різних причин. Патронатна сім’я створюється для дітей, які втратили батьків або через складні життєві обставини тимчасово не можуть проживати разом з ними. 24 березня фахівчиня з профорієнтація Краматорського міськогоцентру зайнятості провела вебінар «Патронатна сім’я» для шукачів роботи.

Спеціалістка для учасників розповіла: хто може стати патронатним вихователем, про основні обов’язки, а також про курс спеціальної підготовки. Під час заходу слухачі дізнались, що патронат над дитиною – це послуга, яка передбачає тимчасовий догляд дитини у сім’ї на період подолання нею та її батьками складних життєвих обставин. Дитина може перебувати в такій сім’ї від 1 до 6 місяців. На кожну дитину держава виплачує соціальну допомогу, а батьки отримують кошти за оплату праці патронатних вихователів.

Патронатна сім’я дозволяє дитині краще пристосуватися до життя в суспільстві. Взяти дитину у свою сім’ю – це можливість допомогти у ситуації, а також офіційне працевлаштування.