Знущався над дружиною на очах у 7 дітей: багатодітний батько понесе покарання

​​Мешканець с. Яцьківка Лиманської ОТГ понесе покарання у вигляді 200 годин виправних робіт. Чоловік протягом двох років принижував свою дружину викрикував на її адресу непристойні образи, залякував та погрожував побиттям. Будучи напідпитку, він систематично ображав її, незважаючи на те, що поруч з ними постійно знаходились семеро їх спільних дітей віком від 2 до 13 років.

За висновками судово-психологічної експертизи, така ситуація стала для жінки психотравмуючою.

Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

За послідовної позиції Донецької обласної прокуратури Дніпровським апеляційним судом скасовано вирок суду першої інстанції, яким чоловіка визнано невинуватим у вчиненні домашнього насильства (ст. 126-1 КК України).

У листопаді 2020 року Краснолиманський міський суд визнав багатодітного батька невинуватим у скоєнні кримінального правопорушення, незважаючи на те, що він раніше вже був тричі притягнутий до адміністративної відповідальності за вчинення насильства в сім’ї (ст. 173-2 КУпАП). З цим рішенням погодились і в апеляційній інстанції.

Прокуратура звернулась до Верховного Суду, який її касаційну скаргу задовольнив та призначив новий розгляд в апеляційному суді. Наразі чоловіка визнано винним, йому призначено покарання у вигляді 200 годин громадських робіт.