Олександр Гончаренко взяв участь у Міжнародному саміті міст та регіонів

Олександр Гончаренко взяв участь у Міжнародному саміті міст та регіонів, де обговорювали повоєнне відновлення України.

Фото: Олександр Гончаренко

“Краматорськ – індустріальна перлина Донеччини. Вірю, що вдасться відновити те, що сьогодні руйнує окупант. Це післявоєнний виклик – ми з ним впораємось разом”, – пише Міський голова Краматорська на своїй сторінці у фейсбуці.

Фото: Facebook. Павло Кириленко

Щодо Донецької області, то йдеться про комплексну відбудову, що почнеться після нашої перемоги і базуватиметься на аналізі та баченні економічного і соціального розвитку регіону.

Фото: Facebook. Павло Кириленко

Це фактично не відновлення, а радше створення нової інфраструктури на принципах сталості, інклюзивності та естетики.

Ми розуміємо, що це стане значним викликом для держави, адже наша область має найбільший обсяг руйнувань. Крім того, Донеччина найбільш урбанізована, міське населення у довоєнні часи становило 90,9 %.

Фото: Facebook. Павло Кириленко

Обласна військова адміністрація та територіальні громади вже мають досвід роботи з деокупованими територіями, це Лиманська та Святогірська громади. Відповідно вже розробили алгоритм дій, в якому визначили пріоритети: розмінування та забезпечення безпечних умов для населення, відновлення нормальної життєдіяльності (електрика, вода, тепло) та надання адміністративних і соціальних послуг.

Фото: Facebook. Павло Кириленко

Обласна влада має добрий досвід синергії зусиль усіх можливих учасників для реалізації важливих для людей проєктів – обласного та місцевих бюджетів, коштів міжнародних організацій та коштів інвесторів.

Фото: Facebook. Павло Кириленко

Знаємо, що незважаючи на перешкоди та значні руйнування, у нашого регіону є майбутнє. Як колись, на межі 18 та 19 століть, він став локомотивом індустріальної революції завдяки німцям, бельгійцям, полякам, нідерландцям та багатьом іншім народам, які прийшли зі своїми технологіями і створили на цих теренах «промислове чудо», — так і зараз за підтримки міжнародних партнерів наш регіон відновиться в процвітатиме!” – пише Начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.