Незламні двійнята з Краматорська разом з мамою вчаться заново ходити на протезах після ракетного удару

Незламні двійнята Яна та Ярик Степаненки, які разом із мамою постраждали внаслідок ракетного удару по вокзалу у Краматорську, святкують 12-річчя у США. Там продовжується їхня реабілітація. Про це повідомили на сторінці медичного закладу у Львові.

8 квітня 2022-го року – найстрашніший день в житті сім’ї Степаненків. Того дня росіяни здійснили терористичну атаку проти цивільних українців, які чекали на евакуацію на залізничному вокзалі у Краматорську. 61 людина загинула, 121 – зазнала поранення. Наталя Степаненко – мама двійні – тоді втратила ліву ногу, а її дочка Яна – обидві нижні кінцівки.

Довгий час родина лікувалася в лікарні Святого Миколая у Львові. Після чого родина вирушила до США на подальшу реабілітацію. Тепер найважче – позаду. Після найскладнішого року життя Степаненки радіють, що вижили і знаходяться поруч одне з одним. А мама з Яною вже досить впевнено крокують за допомогою протезів.

Привітати з Днем народження двійнят до Сан-Дієго прилетів український захисник, боєць полку «Азов» Владислав Жайворонок із позивним «Вікіпедія». Він боронив Маріуполь і теж втратив ліву ногу, як і мама Яни та Ярика. Був у російському полоні. Аби зробити сюрприз двійнятам захисник Маріуполя подолав 10 000 кілометрів. І привіз з України їхні улюблені солодощі та багато інших гостинців. Адже, за майже рік, що його діти провели у США, вони дуже скучили за домом та українськими смаколиками.

“Приєднуємось до привітань разом із нашими дитячими хірургами та медиками, які лікували та турбувалися про сім’ю Степаненків у нашій дитячій Лікарні Св. Миколая. Ми продовжуємо розбудовувати екосистему Unbroken Ukraine для допомоги постраждалим від війни українцям в Україні”,- додали в медичному закладі.

Усі фото Перше медичне об’єднання у м. Львів

Щоби наступні протезування для Янусі, яка росте, провести вже у Львові. Наші майстерня протезування, новий 7-поверховий Центр реабілітації та найкращі фахівці працюють для того аби повертати до повноцінного життя дорослих та діток, які зазнали тяжких травм та поранень.